Warning: version_compare() expects parameter 2 to be string, array given in /home/customer/www/ovum-ivf.com/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/app/Pro/Utils/Addons.php on line 75

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/ovum-ivf.com/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/app/Pro/Utils/Addons.php:75) in /home/customer/www/ovum-ivf.com/public_html/wp-content/plugins/sg-cachepress/core/DNS/Cloudflare.php on line 87
Εγκυμοσύνη μετά από κατάψυξη ωαρίων - Ovum - In Vitro Fertilization in Greece

Εγκυμοσύνη μετά από κατάψυξη ωαρίων

Είναι φορές που μία γυναίκα θέλει να προγραμματίσει με σιγουριά το μέλλον της και το πότε θα είναι έτοιμη να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Mε τους σύγχρονους ρυθμούς της ζωής πλέον, πολλές φορές η απόκτηση ενός παιδιού καθυστερεί αρκετά με αποτέλεσμα η γυναίκα, να μην έχει τόσο καλά ή τόσο πολλά ωάρια.

Γι’ αυτό η επιστήμη της δίνει το εφόδιο να κάνει την λεγόμενη κρυοσυντήρηση. Να κρατήσει δηλαδή κατεψυγμένα και σε ασφαλή τράπεζα τα ωάριά της, ώστε ακόμα και αργότερα στη ζωή της να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας.

Είναι μία μέθοδος που ακολουθούν όλο και περισσότερες γυναίκες.

Μια άλλη περίπτωση που επιβάλλεται η κρυοσυντήρηση των ωαρίων, είναι όταν υπάρχει πρόβλημα ογκογένεσης οπότε η γυναίκα θα υποστεί χημειοθεραπεία και ακτινοβολία, καμιά φορά με συνέπεια την μη καλή λειτουργία ή παραγωγή του γενετικού της υλικού.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που παρουσιάζουν πρόωρη εμμηνόπαυση ή έχουν ανάλογο ιστορικό μέσα στην οικογένεια.

Είναι ακόμα πιθανόν ο σύντροφος παρουσιάζει αζωοσπερμία, οπότε πρέπει να κάνει θεραπεία ή ν’ ακολουθηθεί η εξωσωματική γονιμοποίηση, πάλι με την χρήση κρυοσυντηρημένων ωαρίων.

Εν δυνάμει, όλες οι γυναίκες μπορούν να εκμεταλλευτούν τη μέθοδο, ακόμα και αν πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που επιτεύχθηκε εγκυμοσύνη με κρυοσυντηρημένα ωάρια ακόμα και μετά από μία δεκαετία και ποιότητά τους παρέμενε άριστη.

Έχει τόσο εξελιχθεί αυτό το σύστημα, ώστε διασφαλίζεται η επιβίωση, που αγγίζει σχεδόν το 100% και η εξωσωματική γονιμοποίηση με κρυοσυντηρημένα ωάρια έχει επιτυχία που αγγίζει το 80-90%.

Η επιτυχία είναι σχεδόν η ίδια με τις εγκυμοσύνες που προήλθαν από φρέσκα ωάρια.

Όλο και περισσότερες χώρες διατηρούν τράπεζες φύλαξης ωαρίων. Στη χώρα μας έχουν ήδη γεννηθεί πάνω από 1400 τέτοια παιδιά.

Υπολογίζεται ότι το 1/5 των γεννήσεων στις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής προέρχονται από κρυοσυντηρημένα πλεονάζοντα έμβρυα.

Το επόμενο ζήτημα που προκύπτει και προβληματίζει εύλογα, είναι το σε ποια ηλικία πρέπει μια γυναίκα να κρατήσει και να φυλάξει τα ωάριά της, ώστε να μην αμφισβητηθεί στο μέλλον, όσο αυτό είναι δυνατόν, η δυνατότητα γονιμότητάς της.

Καθώς η καλύτερη γόνιμη περίοδος, εκτός απροόπτου φυσικά , για μια γυναίκα, είναι η ηλικία των 25 έως 38 ετών, αυτή είναι και η καλύτερη εποχή, συλλογής των ωαρίων.

Αν η γυναίκα πρόκειται ν αντιμετωπίσει προβλήματα ογκολογικά, όπως ο καρκίνος του μαστού, που δυστυχώς στις μέρες μας παρουσιάζεται σε όλο και νεότερες γυναίκες, τότε θα πρέπει να το συζητήσει το θέμα με τον γυναικολόγο της.

Η όποια χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία, θα μειώσει ή καλύτερα θα συρρικνώσει τον όγκο των ωοθηκών, άρα τα ωοθυλάκια και ωάρια.

Ωστόσο, μετά την περιπέτεια της υγείας της η γυναίκα πρέπει να κάνει μια εξέταση Αντιμυλλεριανής ορμόνης, ώστε να διαπιστώσει πόσο χαμηλό είναι το απόθεμα των ωαρίων της. Ένας πλήρης υπερηχογραφικός έλεγχος είναι δηλαδή απαραίτητος.

Η μέθοδος βοηθάει πολύ μια γυναίκα να κάνει όσες εξωσωματικές προσπάθεις μπορεί και θέλει χρησιμοποιώντας ωάρια που έχει κρυοσυντηρήσει. Ειδικά με την σύγχρονη μέθοδο της υαλινοποίησης και όχι με την παραδοσιακή της αργής κατάψυξης.

Το όφελος με την συγκεκριμένη διαδικασία είναι ότι δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι μέσα στο έμβρυο, που μπορεί να σημαίνουν και ουσιαστικές βλάβες στην ποιότητα, τόσο του εμβρύου, όσο και του παιδιού που θα κυοφορηθεί.

Το ωάριο διατηρείται σε ειδικά δοχεία υγρού αζώτου, στους -196οC μέχρι να έρθει η στιγμή της εμβρυομεταφοράς..

Καμιά φορά όμως, κατά την απόψυξη, χάνεται το 20-30% των εμβρύων τα οποία δεν επιβιώνουν.

Η μέθοδος είναι ιδανική όταν υπάρχουν έστω και υπόνοιες για χρωμοσωμιακές ανωμαλίες, δημιουργία δηλαδή παιδιών με σύνδρομο Down. Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο μεγαλώνει αντίστοιχα και αυτή η πιθανότητα.

Τα ωάρια καταψύχονται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, με στόχο να μην καταστραφεί η πλασματική μεμβράνη που τα προστατεύει σαν κάψα κάθε ωαρίου.

Όταν το ζητήσει η γυναίκα, σε συνεννόηση με το γιατρό της κάποιες μέρες πριν την γονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά, ζητά να γίνει η απόψυξη του ωαρίου ή ωαρίων της και προχωράει στην γονιμοποίηση χρησιμοποιώντας το σπέρμα του συντρόφου της.

Η τελική φάση είναι η εμβρυομεταφορά και τo ποσοστό κύησης αγγίζει ακόμα και το 77,3%.

Σχετικά Άρθρα

Comments

Μείνετε σε επαφή

22,816ΥποστηρικτέςΚάντε Like
128ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟVUM;

Η ομάδα μας αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό πλήρως καταρτισμένο και έμπειρο στη διαδικασία θεραπειών γονιμότητας

Προσφέρουμε:
  • Άμεση επαφή με την ομάδα μας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα
  • Έμπειρη μαία - συντονιστή
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες
  • Θεραπείες για ειδικές περιστάσεις υπογονιμότητας
  • Ανταγωνιστικές τιμές
Παρέχουμε:
  • Προσεκτική επιλογή δοτριών
  • Πρακτικά, καμία λίστα αναμονής
  • Ενδελεχή έλεγχο διαλογής και συνεντεύξεις των δωρητών
  • Σχολαστικό συντονισμό κύκλου
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα

Πρόσφατα Αρθρα

Δείτε το φυλλάδιό μαςspot_img