Επαναστατική μέθοδος εγγυάται μεγαλύτερη επιτυχία στις εξωσωματικές

Νέα εξέλιξη στις τεχνικές υποβοηθούμενης παραγωγής υπόσχεται να τριπλασιάσει τις γεννήσεις τα επόμενα χρόνια.


Μια νέα τεχνική εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερα ζευγάρια που παρουσιάζουν προβλήματα υπογονιμότητας να αποκτήσουν παιδί, σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό για θέματα αναπαραγωγής «Reproductive BioMedicine Online». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να διπλασιάσουν ή ακόμα και να τριπλασιάσουν τον αριθμό των υγιών μωρών που γεννιούνται μέσω τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.


Αυτό που θα τους επιτρέψει να το καταφέρουν είναι μια σχετικά απλή διαδικασία κατά την οποία θα λαμβάνονται ψηφιακές φωτογραφίες από τα αναπτυσσόμενα στο εργαστήριο έμβρυα, οι οποίες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να επιλέγουν τα «καλύτερα», αυτά δηλαδή που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννηθούν υγιή.

«Πρόκειται για την πιο σημαντική εξέλιξη στον τομέα εδώ και 30 χρόνια», σχολιάζει ο καθηγητής Σάιμον Φίσελ, διευθυντής της Κλινικής Γονιμότητας Care στο Νότιγχαμ της Μ. Βρετανίας, όπως αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη τεχνική. «Μέχρι τώρα όλες οι τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής μετέφεραν στη μήτρα έμβρυα που είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να μεγαλώνουν και να γίνουν μωρά. Η ανακάλυψη αυτή αλλάζει τα δεδομένα και θα αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας. Είναι η αρχή για κάτι επαναστατικό».

Η νέα τεχνική αναγνωρίζει ποια έμβρυα είναι καλύτερο να εμφυτευτούν στη γυναίκα, υπολογίζοντας το χρόνο που χρειάστηκαν για να αναπτυχθούν κατά τα δύο πρώτα πολύ σημαντικά στάδια της ζωής τους, από την πρώτη στιγμή της γονιμοποίησης μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης. Οι εμβρυολόγοι εκτιμούν ότι όταν αυτή η διαδικασία αργεί, τότε το έμβρυο έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει μη φυσιολογικό αριθμό χρωμοσωμάτων, κάτι που θα οδηγήσει σε αποτυχία της κύησης. 

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες μελετούσαν την ανάπτυξη των εμβρύων στο εργαστήριο με το μικροσκόπιο κάθε μέρα, ενώ πλέον η διαδικασία θα καταγράφεται αυτόματα από ψηφιακή κάμερα που θα λαμβάνει εικόνες κάθε 10 λεπτά. Έτσι, θα υπάρχον περισσότερες από 5000 εικόνες που στη συνέχεια θα αναλύονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Σχετικά Άρθρα

Comments

Μείνετε σε επαφή

22,816ΥποστηρικτέςΚάντε Like
130ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟVUM;

Η ομάδα μας αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό πλήρως καταρτισμένο και έμπειρο στη διαδικασία θεραπειών γονιμότητας

Προσφέρουμε:
  • Άμεση επαφή με την ομάδα μας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα
  • Έμπειρη μαία - συντονιστή
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες
  • Θεραπείες για ειδικές περιστάσεις υπογονιμότητας
  • Ανταγωνιστικές τιμές
Παρέχουμε:
  • Προσεκτική επιλογή δοτριών
  • Πρακτικά, καμία λίστα αναμονής
  • Ενδελεχή έλεγχο διαλογής και συνεντεύξεις των δωρητών
  • Σχολαστικό συντονισμό κύκλου
  • Εξαιρετικά αποτελέσματα

Πρόσφατα Αρθρα

Δείτε το φυλλάδιό μαςspot_img